Borja agafa el timó

Borja San Miguel (Granollers, 1985) s’ha convertit en el nou entrenador del primer equip del Club Bàsquet Martorell, a la Lliga EBA. Amb només 30 anys i amb més d’una dècada com a tècnic, Sanmiguel té el repte de salvar als martorellencs de la categoria en 8 finals. El pas al costat del fins ara entrenador, Xavier Garcia, li ha obert la porta a dirigir, per primer cop, un equip de Lliga EBA. Dissabte s’estrenarà a la banqueta davant del Sant Lluís de Menorca.

“Vaig aterrar a Martorell fa un mes i mig per aprendre del mestre, en Xavier Garcia, i ara en sóc l’entrenador a EBA”, explica Sanmiguel l’endemà de confirmar-se que assumia la banqueta del CB Martorell. Els fets es van precipitar la nit de diumenge després de la derrota a Barberà i se’n parla en una conversa entre Garcia, Sanmiguel i el president Miquel Fusalba. “Després de la derrota a Barberà ell em va insinuar la possibilitat de fer un pas al costat i que jo fos l’entrenador…”, diu San Miguel.

La proposta definitiva es va concretar dilluns en una trobada al Pavelló Esportiu. “En una de les reunions habituals que tinc amb en Xavier Garcia em proposa que assumeixi la direcció de l’equip. Era una possibilitat que ja feia dies que ho meditava i vaig acceptar perquè són oportunitats que potser et passen un cop a la vida”, reconeix l’entrenador de Granollers. Tot seguit es va comunicar a la junta directiva i, abans de la sessió preparatòria, al vestidor.

Un repte majúscul

Borja San Miguel dirigirà aquest dimecres la seva segona sessió preparatòria amb l’equip martorellenc. “No és la manera més desitjada d’arribar a entrenar a EBA, sobretot després de la renúncia feta per un amic però és un repte majúscul per a mi. L’equip necessita un canvi d’energia i de lideratge. Arribo nou i fresc aportant les meves idees de bàsquet amb l’objectiu d’aconseguir la permanència”, apunta.

El vestidor l’ha acollit amb els braços oberts. “Són bona gent, del primer a l’últim”, destaca. Sanmiguel creu que “l’esforç tindrà la seva recompensa. Crec que som l’equip que millor entrena de la categoria i estan molt preparats en tots els aspectes però patim un bloqueig els dies de partit que hem d’intentar resoldre el més aviat possible perquè ara sí que ja tenim l’obligació de guanyar”, reconeix.

Aquest dissabte (16.00h) Borja San Miguel debutarà com a entrenador a Lliga EBA amb el CB Martorell. Ho farà davant la ventafocs del grup, el Menorca Sant Lluís. “Que ningú s’enganyi! Serà un partit complicat, com tots. Hem de mirar de fer bé les coses i oblidar-nos del marcador. És l’única manera d’ensortir-nos-en”.

L’staff tècnic del primer equip no tindrà més canvis a l’espera del retorn de Pol Esteve, convalescent, com a segon entrenador.