Expo: ’40 anys amb tu’

Aquest divendres, 20 de maig (19 h) inaugurem la mostra fotogràfica 40 anys amb tu amb motiu del quarantè aniversari de l’entitat a la sala d’exposicions del Pavelló Esportiu Municipal amb la presència de jugadors, entrenadors, presidents que durant aquest temps mantenen la passió per aquest esport al nostre municipi. L’exposició es podrà veure els dilluns, dimecres i divendres, de 17.00 a 20.00 hores, i fins a finals del mes de juny.

En diferents panells es recolliran un seguit d’imatges durant aquests anys que narren la història del CB Martorell. Creiem que aquest 40è aniversari és un bon moment per explicar d’on venim i per fer partíceps a tots aquells jugadors i jugadores, entrenadors, directius i presidents que han format part dels diferents equips del nostre club. En la mostra també es podrà veure una selecció de samarretes que han lluït durant aquests 40 anys.

BàsquetExpo40El bàsquet, a Martorell

El impulsor del bàsquet a Martorell va ser Joan Miró, qui fou secretari de l’Ajuntament, donant a conèixer a un grup de joves les nocions d’aquest esport a mitjans del segle XX. La primera pista de bàsquet a Martorell es trobava situada en uns terrenys de l’actual CE La Vila.

Després de diverses gestions fetes per Augusto Batllevell, delegat local d’Educació i Descans, l’any 1945 es va fornar un equip de bàsquet que va participar en un campionat regional durant la dictadura franquista. L’equip, que només va tenir una durada de sis mesos, era format per Belarte, Godás, Muntaner, Torras, Enrich, Pallarès, Jové i Canals, sent els primers practicants de bàsquet de Martorell. Uns anys més tard, a través del Frente de Juventudes es va intentar recuperar la pràctica del bàsquet.

El Club Bàsquet Martorell es va fundar el mes de setembre de 1975 sota la presidència de Fernando Toledo Puig després de diversos intents fallits de posar en pràctica aquest esport al municipi. La primera temporada oficial (1975-1976) l’entitat va comptar amb quatre equips (sènior, júnior i juvenil masculí i júnior femení) i una seixantena de jugadors. Durant uns anys, l’entitat va comptar amb diversos equips base en categoria Preferent. L’equip sènior masculí ha viscut dues èpoques daurades a la Lliga EBA, màxima categoria que ha disputat en la seva història. 

Sopar commemoratiu, el 2 de juliol

L’acte principal dels actes de commemoració del 40è aniversari del CB Martorell serà el sopar de final de temporada 2015-2016 que tindrà lloc el dissabte 2 de juliol a la pista annexa del Pavelló Esportiu Municipal. Volem aplegar al màxim de persones que durant aquestes quatre dècades han format part de la família del bàsquet al nostre municipi. Ens agradaria comptar amb l’assistència de tots i totes aquelles persones que bé com a jugadors, entrenadors, directius i diversos col·laboradors, han tingut relació el bàsquet i que, per tant, han format part de l’història del club.

Per assistir al sopar cal inscriure’s prèviament a les oficines del CB Martorell al Pavelló Esportiu Municipal (Av. Fèlix Duran i Canyameres, 1), els dilluns, dimecres i divendres, de 17.00 a 20.00 hores o bé al telèfon 93 775 51 11.