Fa un pas al costat

Xavier Garcia ha deixat de ser l’entrenador del primer equip del Club Bàsquet Martorell. Aquesta és la decisió que ha près el tècnic de Manresa com a director esportiu del CB Martorell després de les dues derrotes en dues jornades de la fase de permanència a la Lliga EBA. El seu substitut fins a final de temporada serà la que fins ara ha estat la seva mà dreta: Borja Sanmiguel.

El tècnic manresà explica que “faig un pas al costat buscant una reacció de l’equip, que la plantila assumeixi rols dels quals n’està capacitada i comenci a jugar al nivell que els correspon. Espero, de tot cor, que el meu sacrifici serveixi per assolir l’objectiu de la permanència a la Lliga EBA”. Xavier Garcia va fitxar pel CB Martorell el mes de febrer de 2015 després de la destitució d’Andreu Aguilà.

“Després de molts anys mai havia viscut un projecte de bàsquet amb tanta il·lusió com aquest. M’estimo al club i l’equip, però emocionalment m’ha pesat massa per seguir liderant-lo. Segurament si no hagués estat per aquesta il·lusió, si m’ho hagués pres tot amb més fredor estaria en una altra situació. Però un seguit de circmunstàncies m’han anat desgastant i m’he sentit amb poques energies per dirigir l’equip fins al final”, explica el fins ara entrenador.

La directiva ratifica la decisió

La junta directiva del CB Martorell, encapçalada pel president Miquel Fusalba, ha ratificat la decisió proposada pel director esportiu. “En cap cas és una decisió de comú acord. La decisió és meva i agraeixo el suport de la directiva. No tinc cap paraula lletja per a ningú, al contrari, em sento molt bé a Martorell però si hagués continuat com a entrenador fins al final potser no hagués acabat bé…”, manifesta.

La decisió va començar a prendre forma diumenge després de la derrota a la pista del Baricentro Barberà. El manresà diu que “no és una decisió presa en calent, sinó molt meditada. És un desenllaç que veus a venir, que t’hi enfrontes, que t’hi resisteixes però que acabes veient que la decisió presa és la millor per a tots”.

Ahir a la nit la directiva va comunicar a la plantilla el relleu a la banqueta abans de l’inici de la sessió preparatòria, que ja va dirigir Borja Sanmiguel.

Sanmiguel assumeix la banqueta

Borja Sanmiguel s’ha convertit en el nou entrenador del primer equip del CB Martorell. Fa un mes i mig es va incorporar com a ajudant de Xavier Garcia tenint en compte l’absència de Pol Esteve. Sanmiguel va dirigir el júnior femení Preferent de la UE Mataró i, en categoria sènior, va ser segon del CB Mollet a Lliga EBA i Copa Catalunya. S’estrenarà aquest dissabte (16.00h) al Pavelló Esportiu Municipal davant el Menorca Sant Lluís.

Garcia explica que “ara mateix els jugadors necessiten algú que els faci fer un pas endavant. Un entrenador que no dediqui tant d’esforç en l’aspecte psicològic i d’atenció personal als jugadors sinó més pràctic, partit a partit. En Borja està preparat per fer-ho en els vuit partits que resten i aportarà les seves pròpies idees de bàsquet”.

El manresà seguirà com a director esportiu fins a final de temporada. “De la mateixa manera que ara faig un pas al costat després puc fer un pas endavant, però ara l’únic que ens preocupa és salvar la categoria”, reconeix. Xavier Garcia veurà, a partir d’ara, els partits des de la graderia. Una altra perspectiva amb un objectiu compartit: la salvació a EBA.