Història

40 anys de bàsquet a Martorell

El impulsor del bàsquet a Martorell va ser Joan Miró, qui fou secretari de l’Ajuntament, donant a conèixer a un grup de joves les nocions d’aquest esport a mitjans del segle XX. La primera pista de bàsquet a Martorell es trobava situada en uns terrenys de l’actual CE La Vila.

Després de diverses gestions fetes per Augusto Batllevell, delegat local d’Educació i Descans, l’any 1945 es va fornar un equip de bàsquet que va participar en un campionat regional durant la dictadura franquista. L’equip, que només va tenir una durada de sis mesos, era format per Belarte, Godás, Muntaner, Torras, Enrich, Pallarès, Jové i Canals, sent els primers practicants de bàsquet de Martorell. Uns anys més tard, a través del Frente de Juventudes es va intentar recuperar la pràctica del bàsquet.

El Club Bàsquet Martorell es va fundar el mes de setembre de 1975 sota la presidència de Fernando Toledo Puig després de diversos intents fallits de posar en pràctica aquest esport al municipi. La primera temporada oficial (1975-1976) l’entitat va comptar amb quatre equips (sènior, júnior i juvenil masculí i júnior femení) i una seixantena de jugadors.

Durant aquests 40 anys d’història el Club Bàsquet Martorell ha mantingut l’essència de la pràctica d’aquest esport en una munió d’esportistes que han crescut amb la pilota a les mans. L’entitat està preparant una exposició retrospectiva de la història del CB Martorell i des del web anirem desgranant els moments més significatius.